19:00

Rynninge IK

Referat: Frövi IK - Rynninge IK

Oavgjort på Fröjevi i Närkes Allsvenska
Matchen hemma mot Rynninge IK i Närkes Allsvenska slutar 1-1. FIK får en drömöppning i matchen och tar ledningen i matchminut 3 på en nick av högsta klass av mannen med hänget - Alex Ekobo. Nicken kom på en fin hörna slagen av William Mårtensson. I första halvlek har Rynninge lite mer boll än Frövi och Rynninges skapar ett halvfarligt anfall i minut 9 och får med sig en frispark strax utanför straffområdets vänstra kant. Ludde i FIK-målet beordrar Oscar och Gurra att ställa sig i muren och det visar sig vara rätt resultat då grabbarna täcker skottet som kom på frisparken. Minuten senare testar RIK ett anfall på sin högra sida men kommer inte förbi Holmén och Mårtensson i FIK-försvaret. I minut 11 komer ett av väldigt många långa lyft från Rynninge men lyftet som gick in i boxen greppar Ludde väldigt enkelt. Två minuter senare kommer ett liknande inlyft och nu visar mittbacksbjässen Erik sitt fina nickspel och styr bort bollen på bästa sätt. I minut 13 gör FIK en omställning och Runa får bollen och lägger en instickare mot Oscar men Rynninges målvakt rusar ut och hinner på bollen före Oscar. Nästa halvfarliga chans kommer i minut 18 och det är Frövi som skapar ett anfall som medför ett högerinlägg från Jesper, bollen går in i boxen men förbi flera FIK:are i bra läge. I minut 19 gör RIK en instickare men Ludde är med och avvärjer situationen. I minut 20 visar Alex styrka då han smäller på och vinner en duell på ett regelrätt sätt. Minuten senare vinner Manuel en duell och slår sedan ett inlägg mot Gurra, som finns inne i boxen, men mv är med och vinner bollen framför Gurra. I minut 22 testar RIK att anfalla på högra kanten men stoppas effektivt av Wille M som sedan lugnt spelar sig ur situationen. I minut 23 vinner Oscar bollen och slår en djupledsboll mot Runa som är på väg att få ett friläge men då kom en offside som FIK inte gillade. I minut 27 lyfter RIK in en frispark i boxen som medför att en spelare lyckas vända om och får iväg ett skott som går i nät och RIK har kvitterat i sin första målchans (1-1). Värt att notera är att FIK skulle haft en solkar frispark innan RIK fick frispark som resulterade i målet. FIK rullar upp ett bra anfall i minut 30 som resulterar i en hörna. Det blir farligt på hörnan men RIK får bort bollen och skapar sedan en snabb omställning som FIK redde ut på bästa sätt. I minut 32 vinner Jesper bollen på egen p-halva och slår en perfekt djupledsboll till Runa som kommer loss på vänsterkanten, bryter sig in i boxen, och avslutar med ett skott som mv räddar med hög klass, första halvleks vassaste målchans. RIK får med sig två hörnor i minut 37 men är aldrig nära att näta. FIK-försvaret visar rutin då man effektivt ställer RIK-anfallet i offside i spelminut 41. I minut 42 försöker RIK bryta sig in i boxen men Stoffe avvärjer genom en glidtackling i Hysénklass. I minut 43 får vi med oss en frispark på offensiv planhalva. Erik lyfter in frisparken i boxen men mv är med och vinner luftduellen mot flera FIK:are. RIK får till en omställning i minut 44 och gör ett inlyft i boxen men Ludde enkelt ut och greppar. Första halvleks sista anfall får FIK och det är Runa som är nära att bryta sig fri men en lång tå hos Rynninge får bort bollen på straffområdslinjen,, synd hade kunnat blivit ett friläge. 1-1 i paus.
I minut 46 slarvar FIK i uppspelet som medför att RIK får med sig en hörna som slogs in i målområdet som Runa nickade bort. I minut 50 är Oscar nära att bryta sig fri men en RIK-fot får bort bollen. I minut 52 ruffas Manuel och FIK får frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen men RIK får bort bollen och skapar en omställning som Stoffe första stoppar upp och sedan styr Ludde bort bollen då RIK kom in i boxen. I minut 56 testar gästerna ett skott en bit utifrån som Ludde enkelt plockar i skopan. Alex vågar kliva in i närkamperna och det visar han i minut 59 då han vinner en härlig duell på Rynninges högerkant. I minut 61 kommer RIK in i ena hörnet av boxen och testar ett skott som gick högt över och även en bit utanför. I minut 65 är gästernas mv långt ut och det ser Runa och skickar iväg bollen mot mål men boll precis utanför stolpen. I minut 69 vinner Oscar en duell och stoppas sedan på ett felaktigt sätt och får med sig en frispark. Stoffe lyfter in frisparken i boxen men boll bort av RIK. I minut 72 gör RIK ett långt inlyft men Erik nickar enkelt bort bollen. Minuten senare spelar Alex fram Oscar som kommer på högerkanten och gör ett inlägg och det blir farligt och i 2:a våg är Runa nära att komma i skottläge men RIK lyckas peta bort bollen. I minut 74 får RIK en frispark på offensiv planhalva. I frisparkens 2:a våg kommer en nick som gick en bit ifrån målramen. I minut 78 försöker RIK anfalla på sin vänsterkant men Max och Adam är starka och stoppas upp försöket på bästa sätt. I minut 81 gör Runa en instickare mot Wille A som RIK lyckas styra bort tll hörna. Det blir farligt på hörnan som avslutas med ett skott från Jonas som täcks genom en ev. hands på RK men ingen signal från domaren. I minut 84 försöker gästerna få till ett anfall men Erik och Max stoppar upp försöket på ett effektivt sätt. I minut 85 får FIK en frispark på offensiv planhalva. Erik lyfter in bollen mot mål där Runa går upp i en nickduell som medför att bollen hamnar hos Manuel som får ett bra läge och trycker iväg vänsterbössan men inget mål på en toppenchans då mv gör en väldigt bra räddning och styr bollen till hörna. Hörnan lyfts in framför mål och det kommer en farlig nickstyrning men mv räddar. I minut 88 driver Erik upp bollen och spelar vidare till Runa som gör ett inlägg, från högerkanten, men bollen går tyvärr förbi flera FIK:are som fanns i bra lägen. Sista minutrarna är det kamp men inga mål så matchen slutar 1-1.
Publiksiffran rapporterades av speaker Benny Gill i slutet av matchen och de 143 personerna fick se en härlig kamp som kanske inte var den mest välspelade men FIK visar att det finns hjärta, styrka och vilja som bådar gott inför framtiden.